Περιγραφή
Το Alfa Oliver 500 είναι μια μονάδα επεξεργασίας μικρής κλίμακας σχεδιασμένη για τον ελαιοκαλλιεργητή που θέλει να εξασφαλίσει ένα μοναδικό γευστικό και ποιοτικό προφίλ για την δική του παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Το σύστημα εξαγωγής ελαιόλαδου Alfa Oliver 500 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους παραγωγούς ελαιόλαδου να διαφοροποιούν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τους από τα τυποποιημένα προϊόντα αξιοποιώντας στο έπακρο τα βασικά χαρακτηριστικά και τις εγγενείς ιδιότητες κάθε προϊόντος, αλλά και διατηρώντας και ενισχύοντάς τα κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
Η μονάδα συνδυάζει τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό επεξεργασίας ελαιόλαδου που διατίθεται σήμερα σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τοποθετημένο σε ένα συμπαγές πλαίσιο. Το Alfa Oliver 500 είναι το πιο αποδοτικό σύστημα που διατίθεται σήμερα για την εξαγωγή ελαιόλαδου. Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη - ως μια αποτελεσματική μονάδα "plug-and-play" - και εύκολη στο χειρισμό της και τη λειτουργία.
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι ότι η διαδικασία μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη. Ο αρθρωτός σχεδιασμός επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν ελεύθερα μεταξύ διαφορετικών διαμορφώσεων:
Σύστημα θραύσης διαμορφωμένο για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας, με σπαστήρα σφυριών, σπαστήρα δίσκων ή συνδυασμό μηχανής σύνθλιψης και αποπυρήνωσης.
Ένα μαλακτήρα που χρησιμοποιεί είτε την παραδοσιακή μέθοδο είτε προστατεύει την πάστα ελιάς από την οξείδωση χρησιμοποιώντας αδρανές αέριο.
Η διάρκεια των κύκλων μαλάξεως και των θερμοκρασιών για κάθε παρτίδα παραγωγής μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά.
Το Alfa Oliver 500 είναι μια γραμμή συνεχούς επεξεργασίας που χρησιμοποιεί όλα τα τεχνικά οφέλη και την τεχνογνωσία επεξεργασίας που έχει αποκτήσει η Alfa Laval με την πάνω από έναν αιώνα εμπειρία της στην εξαγωγή ελαιόλαδου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό υψηλής απόδοσης, προηγμένης τεχνολογίας και εξαιρετικής αξιοπιστίας.
Πώς λειτουργεί
Μετά τον καθαρισμό για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και των συντριμμάτων, οι ελιές συνθλίβονται προς δημιουργία ελαιόπαστας χρησιμοποιώντας είτε σπαστήρες με σφυριά είτε με δίσκους σύνθλιψης. Εάν απαιτείται, οι ελιές μπορούν επίσης να απομακρυνθούν πριν από αυτή τη διαδικασία άλεσης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Alfa Laval.
Η άλεση ακολουθείται από μάλαξη, στην οποία η πάστα ελιάς θερμαίνεται σταδιακά και ενεργοποιούνται τα ένζυμα. Αυτό επιτρέπει στις μικρές σταγόνες ελαίου να συγχωνευθούν. Τα μικροσκοπικά σταγονίδια ελαίου συνδέονται μεταξύ τους σε μεγαλύτερα που στη συνέχεια εκχυλίζονται χρησιμοποιώντας έναν οριζόντιο φυγοκεντρικό διαχωριστή (Decanter). Αυτό διαχωρίζει το λάδι από το υγρό πυρηνέλαιο.
Το τελευταίο κύριο στάδιο είναι η διαύγαση, κατά την οποία τυχόν απομένον νερό και υπόλοιπα ελιάς απομακρύνονται από το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας φυγοκεντρητή. Χρησιμοποιώντας μια εγκατάσταση Alfa Oliver 500, ο καλλιεργητής έχει πλήρη ευελιξία για την επεξεργασία κάθε παρτίδας και κάθε συγκομιδής, με ελεύθερη επιλογή ανάμεσα στο τυποποιημένο μαζικής παραγωγής ελαιόλαδο και σε μια προσαρμοσμένη ακολουθία επεξεργασίας που οδηγεί σε ένα μοναδικό λάδι το οποίο επιτάσσει υψηλότερη τιμή.