Ιστορικό

1950
Η ιστορία της εταιρίας ξεκινάει από το 1950 μέσα από ένα κατάστημα που ίδρυσε ο "Γεώργιος Καραβάτσης" μόλις 50 τμ. με ασχολία την εμπορία γεωργικών μηχανημάτων.

1960
Το 1960 δημιουργείται η εταιρία "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. TIGER" με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 150 τμ. εντός της πόλης των Γιαννιτσών και ασχολείται με την κατασκευή ψεκαστικών και την εμπορία γεωργικών μηχανημάτων ενώ παράλληλα λειτουργεί και πρατήριο υγρών καυσίμων.

1974
Το 1974 η εταιρία μετατρέπετε σε "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε." και λόγω του περιορισμένου υπάρχοντος χώρου υποχρεούται να εγκατασταθεί εκτός πόλεως στο 2 km Γιαννιτσών- Εδέσσης, σε νέες εγκαταστάσεις σε οικόπεδο 5.000 τμ. και καλυμμένου χώρου 1000 τμ.

1978
Το 1978 παράλληλα με την κατασκευή των ψεκαστικών μηχανημάτων κατασκευάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα αυτοπροωθούμενα ποτιστικά συγκροτήματα (καρούλια) σε συνεργασία με τον Ιταλικό οίκο GIUNTI SPA.

1984
Η επιχείρηση μετατρέπεται σε ατομική Παναγιώτης Γ. Καραβάτσης.

1985
Το 1985 η ατομική επιχείρηση μετατρέπετε σε ανώνυμη, "ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε." με διακριτικό τίτλο "TIGER-PLAST S.A." ,και δραστηριοποιείται πλέον στον χώρο των πλαστικών.
Κάνοντας ένα μεγάλο πρωτοποριακό επιχειρηματικό βήμα για την τότε εποχή, επενδύοντας σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ασχολείται με την παραγωγή δεξαμενών πολυαιθυλενίου, με τη μέθοδο rotational moulding, κατάλληλες για την αποθήκευση και μεταφορά νερού, πετρελαίου, λαδιού, κρασιού, γάλακτος, χημικών και όλων γενικά των υγρών. Η τότε δυνατότητα παραγωγής ανερχόταν σε μόλις 24 δεξαμενές ημερησίως και όγκου έως 2.500Lt.

1988
Την δραστηριότητα των γεωργικών μηχανημάτων από την εταιρία ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ, την αναλαμβάνει η νέα εταιρία ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΕ διαχωρίζοντας έτσι τον τομέα πλαστικών από αυτών των γεωργικών μηχανημάτων.

1991
Το 1991 επέκταση κτηριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων αυξάνοντας την δυναμικότητα παραγωγής σε 48 δεξαμενές και όγκου έως 5.000Lt.

2000
Το 2000 οι ανάγκες τις επιχείρησης επιβάλλουν νέα επένδυση σε κτηριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις για την επεξεργασία πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την κατασκευή των προϊόντων.
Με την προμήθεια μηχανημάτων Pulverizer και Εxtruder, έχοντας πλέον την δυνατότητα, της επεξεργασίας του πολυαιθυλενίου από κόκκο σε σκόνη και δυνατότητα παρασκευής επιθυμητών χρωμάτων, για τις απαιτήσεις παραγωγής των προϊόντων, επιτυγχάνεται η καθετοποιημένη παραγωγή και η εταιρεία μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα του προϊόντων της από την αρχή έως το τέλος της παραγωγής. Παράλληλα μεγαλώνει κα την γκάμα των προϊόντων διαθέτοντας στη αγορά νέα προϊόντα γλάστρες και πλαστικά στηθαία ασφαλείας οδοσήμανσης New Jerseys’s.

2004
Το 2004 η εταιρία μας προμηθεύει στην ATHENS 2004, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας Πλαστικά στηθαία New Jerseys’s.

Παράλληλα πραγματοποιείτε νέα εγκατάσταση μηχανημάτων Pulverizer και Εxtruder για την καλύψει ανάγκες της επεξεργασίας των πρώτων υλών.

2005
Διάθεση στην αγορά της νέας σειράς κρασοβάρελων με επιφάνεια απομίμησης ξύλου και εξάγει πλέον και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Fyrom, Βουλγαρία.
Αγορά ενός δεύτερου μηχανήματος.

2006
Το 2006 νέα επέκταση κτηριακών αποθηκευτικών εγκαταστάσεων καλύπτοντας τις έτσι ολοκληρωτικά τις ανάγκες αποθήκευσης.

2008
Το 2008 κατασκευάζει Δείκτες Κατεύθυνσης Οχημάτων MUSOIR για τις ανάγκες των νέων Αυτοκινητόδρομων που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στην Ελλάδα.

2010
Στις 1 Σεπτεμβρίου αφήνει την τελευταία του πνοή ο οραματιστής της εταιρείας Παναγιώτης Γ. Καραβάτσης σε ηλικία 70 ετών.
Συνεχίζοντας έτσι στην εταιρεία ο Γεώργιος, ο Επαμεινώνδας και ο Αλέξανδρος.

2014
Μεγάλη διεύρυνση της σειράς γλαστρών με νέα μοντέρνα σχέδια και χρώματα.Σήμερα έπειτα από χρόνια συνεχών επενδύσεων τόσο μηχανολογικών όσο και κτιριακών εγκαταστάσεων η εταιρία κατασκευάζει Δεξαμενές, Κρασοβάρελα, Γλάστρες, Στηθαία ασφαλείας αυτοκινητόδρομων.
Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο 2 Km Ε.Ο. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΕΔΕΣΣΗΣ σε έκταση 30.000 τ.μ. με στεγασμένη επιφάνεια 12.000 τμ.